lunes, 12 de octubre de 2015

XXI Saló del MANGA de Barcelona

 




ACTIVITATS PER A LES ESCOLES DINS DEL XXIè SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA

Tota la informació sobre el XXI Saló del Manga de Barcelona


Dates: 29 i 30 d’octubre del 2015


Lloc: Saló del Manga de Barcelona (Palau núm. 1, 2 i 4 de la Fira de
Barcelona, Montjuïc)

Horari: Dijous 29 d’octubre: de 10:00 a 20:00 h.
Divendres 30 d’octubre: de 09:00 a 21:00 h.

A qui va dirigit: alumnes d’educació primària i d’educació secundària obligatòria.
Organitza: FICOMIC, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

El Saló del Manga de Barcelona en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament aposten per apropar el manga a les escoles a través d’un seguit d’activitats al voltant del propi manga, l’animació i la cultura japonesa.

Presentació

El manga (forma com s’anomena el còmic a Japó) és considerat el novè art i el seu llenguatge, que rep el nom de narrativa dibuixada o art seqüencial, és una síntesi on la imatge i la paraula formen un producte artístic. La combinació de text i imatge dóna lloc a un discurs fàcilment comprensible i estimulant per als lectors més joves i per a aquells que no tenen l'hàbit de lectura adquirit. Aquests elements el converteixen en una eina pedagògica de gran utilitat per a la comprensió lectora, perquè fomenta la capacitat de síntesi, i aporta un llenguatge narratiu específic, que pot ser útil per a la majoria d'àrees curriculars. El Saló va molt més enllà del manga i dedica la planta superior del palau 2 (6.000 metres quadrats) a la cultura i tradicions japoneses, dins d’un marc d’intercanvi cultural entre el nostre país i el Japó. Enguany, per exemple, un dels eixos del Saló és l’arquitectura, des de la seva presència al manga, així com la influència del modernisme i Gaudí en els japonesos, i en les construccions d’arquitectes japonesos a diverses ciutats de Catalunya, com Barcelona o L’Hospitalet de Llobregat.
Les escoles podran trobar al Saló editorials nacionals i internacionals que mostren les seves novetats i el fons del catàleg. Tanmateix, els còmics-manga no vénen sols, sinó que el Saló s’ha convertit en una porta d’entrada cap a la cultura japonesa amb una gran varietat d’oferta d’activitats relacionades amb diverses manifestacions de la cultura i tradicions japoneses.



El Saló ha preparat tota una sèrie d’activitats pensades especialment per a les Escoles

Activitats

Taller de manga organitzat per l’Escola JOSO. Centre de Còmic i Arts Visuals. Els alumnes coneixeran les tècniques bàsiques per iniciar- se en el món del dibuix manga.

Taller de cuina macrobiòtica a càrrec de l’Escola Macrobiòtica de Catalunya La cuina macrobiòtica és una filosofia que va néixer al Japó de la mà de George Ohsawa i que recull tota la saviesa oriental clàssica per aplicar-la principalment a l’alimentació. El seu principi bàsic radica en el principi “Som el que mengem” i que depenent de l’elecció dels aliments i de com el preparem podem portar una vida més saludable i amb més felicitat.

Taller de manualitats japoneses. La cultura japonesa té en les manualitats de diversa mena un dels seus trets característics.

- Taller d’ikebana i Bonsais: es tracta de tallers introductoris sobre les arts florals japoneses. A càrrec de l’Escola Ikebana Bonsai de Barcelona.

- Taller d’origami: és l’art creatiu d’origen japonès on es fan creacions en paper sense utilitzar tisores, ni cola, ni cap altre element.

-  Taller d’enquadernació i cal·ligrafia japonesal’enquadernació artesanal a mà és un dels trets característics de les manualitats japoneses. El taller de cal·ligrafia mostraria de manera introductòria els trets característics de l’escriptura en japonès.

-  Taller. Gaudí, un món màgic de formes i colors: el món de Gaudí en un taller on els participants ho podran recrear pintant o fent creacions en plastilina.

Taller de Cosplay. El cosplay és una subcultura japonesa basada a disfressar-se d'un personatge de manga, anime o videojoc. La persona que practica el cosplay s'anomena cosplayer. La denominació cosplay és un acrònim de les denominacions angleses costume («vestit») i play («joc»). En el taller es treballaran diferents aspectes:
  • - Com fer l’elaboració de cossets i faldilles
    - Com fer patrons per cascos
    - Com fer el teu propi patró a partir de revistes
    - Com fer recollits i farcits en perruques
    - Com fer armadures i Mechas (robots japonesos)

    A càrrec de Cosplayers guanyadors de diferents festivals internacionals
-Taller d’Efectes Especials. Dins del món dels Cosplayers, cada vegada és més important els efectes especials per poder aconseguir una millor caracterització. En el taller es treballarà:
- Pròtesis facials i de maquillatge fantàstic
- Caracterització de ferides i maquillatge zombi



A càrrec de Spuknik Creations 

No hay comentarios:

Publicar un comentario