domingo, 28 de septiembre de 2014

Commemoració del tricentenari del 1714-2014

L'institut Francesc Macià es vol sumar als actes de commemoració del tricentenari dels fets històrics del 1714.
A continuació trobareu una llista de recursos per a poder desenvolupar activitats des de l'aula, en grupa de treball o com us plagui.

Esperem un munt de materials per ajuntar-los a aquest post.

1. Catalunya en la Guerra de Successió espanyola

Audiovisual centrat en la figura de l'historiador Francesc de Castellví per conèixer els diferents aspectes de la vida quotidiana i el context històric en qual se situa la Guerra de Successió a Catalunya.




Propostes didàctiques proposades pel Departament d'Ensenyament


2. Exposició virtual sobre Catalunya i la guerra de successió (1702 -1715) del Museu Nacional de Catalunya.

Exposició virtual


3. Història del Parlament de Catalunya

4. Línia del temps: 1701-1720

5. Vídeo: "L'onze de setembre"


Edu3.cat

El rostro de las letras

Una interessant exposició fotogràfica de les lletraferides i literats més importants del país. De moment es pot veure del 24 de setembre de 2014 fins a l'11 de gener de 2015 a la Sala Comunidad de Madrid Alcalá 31. 

Si hi aneu no us la perdeu! I si no és el cas, esperem que vingui a Barcelona, després.





 



  El rostro de las letras

La exposición «El rostro de las letras. Escritores y fotógrafos en España desde el Romanticismo hasta la Generación de 1914», puesta en marcha por iniciativa del académico de Bellas Artes Publio López Modéjar e incluida en la programación del III Centenario de la Real Academia Española, puede visitarse del 24 de septiembre de 2014 al 11 de enero de 2015 en Madrid. Está instalada en la Sala Alcalá 31, dependiente de la Dirección General de Bellas Artes, del Libro y de Archivos de la Comunidad de Madrid, organizadora de la muestra junto con Acción Cultural Española (AC/E) y la RAE. La exposición, que tras su presentación en la capital de España podrá contemplarse en otras ciudades, es el resultado de más de veinte años de búsqueda de imágenes por archivos públicos y privados, españoles y extranjeros, y constituye un ambicioso estudio del retrato fotográfico español, desde los días del daguerrotipo y el calotipo, hasta la primera mitad del siglo XX.


 Altres adresses d'interès:
Real Academia Española

El País Semanal